» 18 oktober 2017

Nina Kruijer bij laatste 8 in Middelburg

Redactie | 07-07-2017


SCHAGEN/MIDDELBURG - Na haar thriller op woensdag tegen Bibiane Schoofs, mocht Nina Kruijer gisteren aantreden bij de laatste 16 van de Zeeuwse Driekleur Challenger. Haar tegenstander was de 27-jarige Japanse Yuuki Tanaka, een linkshandige speelster die momenteel op plaats 331 van de wereldranglijst bivakkeert.

Set 1


Nina mocht beginnen met serveren en leek een stuk minder last van zenuwen te hebben dan woensdag. Zestig procent van haar eerste services kwam binnen de lijnen (gisteren slechts 20%) en game 1 werd vrij moeiteloos binnengehaald. Haar tegenstander Tanaka deed met haar eerste servicegame hetzelfde. Game 3 liep nog beter voor Nina, op love maakte ze 2-1. Een overeenkomst met gisteren was dat haar tegenstander weliswaar beter serveerde maar dat Nina haar met haar spel het vuur na aan de schenen kon leggen. Dit resulteerde in 2 breakpoints in game 4, waarbij Tanaka de eerste nog kon pareren maar de 2de raak was en 3-1 betekende.

Nina lijkt meer risico in haar service te leggen dan haar tegenstanders, een speltype dat zowel aces kan opleveren maar ook dubbele fouten. Het geeft echter wel aan dat percentages niet alles zeggen. Waar Tanaka zowel meer eerste als tweede services binnen de lijnen sloeg (85,7% en 66,7% tegen Nina’s 60% en 75%) wist Nina veel vaker uiteindelijk het punt te maken (Tanaka 66,7% en 0% tegen Nina 100% en 50%). Hoewel Tanaka’s servicepercentages dus beter waren, stond ze na 23 minuten spelen wel met 4-1 achter. In game 6 krabbelde Tanaka een puntje terug, game 7 ging weer op love naar Nina.

Bij aanvang van game 8 werd de wedstrijd onderbroken, het aangekondigde onweer bereikte Middelburg eerder dan Noord-Holland. Na ruim 3 uur wachten kwam Nina goed uit de kleedkamer en ook de laatste game wist ze de Japanse te breken en set 1 was met 6-2 voor haar.

Set 2


Ook de eerste game van deze set was voor Nina. Tanaka had nog steeds moeite de Schagerbrugse bij te benen en Nina kreeg haar eerste breekpunt op het moment dat het opnieuw begon te regenen. Tanaka mocht er een nachtje over slapen om een beter strijdplan te bedenken.

Even na 10.00 uur vanmorgen (vrijdag) mochten de speelsters het Zeeuwse gravel weer op. Nina kon het laatste puntje van game 2 niet pakken, dus Tanaka maakte gelijk. Game 3 ging eenvoudig naar de Schagerbrugse, game 4 met wat meer moeite naar Tanaka. Scherp als een mes serverend, sloeg Nina zich naar 3-2.

De Japanse bleef echter bij. Game 7 was weer voor Nina, die in game 8 de duimschroeven bij de Japanse probeerde aan te draaien. Dat mislukte ternauwernood en het werd 4-4. Op love maakte Nina vervolgens 5-4, Tanaka volgde met 5-5. In game 11 was het Tanaka die het probeerde, maar Nina sloeg de aanval af. Nu lag de bal bij Tanaka en die sloeg prompt haar eerste dubbele fout. Ook het tweede puntje was voor Nina. De Japanse leek zich te herpakten, maar met 40-15 kreeg Nina 2 matchpoints. Die speelde Tanaka allebei weg. Opnieuw kreeg Nina een matchpoint, maar weer kwam Tanaka terug. Twee keer een gamepoint waren echter niet aan haar besteed. Nina creeerde een 4de matchpoint en toen was het raak.

Na 1 uur en 38 minuten, verdeeld over twee dagen, zit Nina Kruijer bij de laatste 8. Ze mag het straks opnemen tegen de als eerste geplaatste Aranxta Rus, die via een walkover de kwartfinales bereikte.


« Terug