» 22 september 2017

Vogelweid de school met de beste ‘wijklopers’

Redactie | 13-07-2017


SCHAGEN - Met de prijsuitreiking aan de school De Vogelweid is de 7de editie Schagerwijkenlopen afgesloten. De prijs, beschikbaar gesteld door Sportservice Schagen, bestond in het kader van 'gezond bewegen' uit een grote kist vol met spellen voor buiten en werd uitgereikt door Remy Kluvers (Sportservice Schagen) en Co Wiskerke (TAS’82).

De Vogelweid deed over de vijf donderdagavonden procentueel met de meeste kinderen mee aan de wijklopen. Een heel goede tweede was de Aloysiusschool, die net onder de Vogelweid eindigde maar waarvan netto wel de meeste kinderen meeliepen. Dit jaar liepen er kinderen mee van maar liefst 14 verschillende scholen uit Schagen, één uit Hollands Kroon en één uit Den Helder.

De organisatie (TAS’82, Sportservice en Omring thuiszorg) kijkt terug op een mooie en geslaagde editie, waarbij het aantal deelnemers weer iets is gegroeid. Ook de estafette voor bedrijven en verenigingen op de laatste donderdag was een beginnend succes, dat volgend jaar absoluut een vervolg krijgt. De Jong & Roos sprong er uit als Schager bedrijf, maar er waren ook veel teams van verchillende organisaties.

De organisatie van de wijkenloop hoopt dat er volgend jaar meer bedrijven gaan meedoen. Er zijn maar liefst 13 kinderen die alle vijf avonden hebben meegelopen. Zes kinderen hebben 3 of meerdere keren op het podium gestaan en zij ontvingen een gratis lidmaatschap voor een jaar bij atletiekvereniging TAS’82. Natuurlijk gaat de dank van de organisatie uit de vele vrijwilligers en de sponsors, zonder het nooit gelukt was alles weer in bijzonder goede banen te leiden.


« Terug