» 22 september 2017

Mensen met beperking gaan vissen met HSV De Baars

Redactie | 12-07-2017

Het vergde wel wat voorbereiding van leden van HSV De Baars
SCHAGEN – Vandaag vindt bij de vijver aan het Acaciaplein te Schagen de viswedstrijd ‘Skager AC’ (voorheen ‘De Stern’) plaats. Hengelsportvereniging De Baars uit Schagen organiseert jaarlijks dit leuke en gewaardeerde evenement voor mensen met een beperking.

Diverse vrijwilligers van HSV De Baars gingen ieder jaar al een paar uurtjes te vissen met de cliënten van ‘De Stern’ maar dit jaar zijn er nog meer gegadigden vanuit andere vestigingen. De locatie voor de wedstrijd is altijd de vijver aan het Acaciaplein, omdat deze locatie rolstoelvriendelijk is. Alleen.....het staat daar ieder jaar vol met waterplanten. Vrijwilligers van De Baars hebben het echter weer goed voorbereid door met harken en werpankers de meeste troep weg te halen.

Het evenement vindt vanmiddag, woensdag 12 juli, vanaf 12.00 uur plaats. Er wordt afgetrapt met een lunch, waarna 35 cliënten van 13.00 - 15.00 uur gaan vissen om de wisselbeker. Verder is er een beker voor de grootste vis en zijn er bekers voor de runners up. Vismateriaal wordt verzorgd door De Baars en lokvoer en maden worden gesponsord door de firma Nipro uit ’t Rijpje. Zeven vrijwilligers van de visvereniging zullen alles in goede banen leiden.


« Terug